Coronabeleid  Corona 2november

Vanaf 5 december zij de volgende regels van kracht.

kerstviering

Vanwege de verscherpte coronamaatregelen komt de kerstviering van 14 december a.s. te vervallen.

Postzegels en Kaarten

Postzegels

Inzamelingsactie:

gebruikte postzegels en kaarten.

Papierwinkel Makkum

DeelWinkel

Lees meer Papierwinkel

Geachte heer Van Asperen,

Uit naam van de voedselbank “BOLSWARD e.o.” wil ik de diaconie van Makkum hartelijk bedanken voor het vele fruit,

dat wij via de fam. Muizelaar vorige week donderdag mochten ontvangen.

Heel mooi dat u deze inzameling voor onze voedselbank heeft georganiseerd in het kader van dankdag voor gewas en arbeid.

Hiermee konden wij onze deelnemers rijkelijk voorzien van de nodige vitaminen.

Zelfs vandaag konden wij nog de overgebleven appels en mandarijntjes uitdelen.

Wij waarderen deze actie van de diaconie zeer.

Wilt u onze dank overbrengen aan iedereen die deze inzameling tot een succes heeft gemaakt.

Met vriendelijke groeten,

Lolke Dijkstra,

Voedselbank: “ BOLSWARD e.o. “

Vanaf 25 mei 2018 moet iedere organisatie binnen de Europese Unie voldoen aan de nieuwe privacywetgeving, die is opgenomen in de Algemene Verordening Gegevensbescherming. In Nederland is de Autoriteit Persoonsgegevens belast met de handhaving van de wet.

Voor meer informatie over de AVG kunt u ook kijken op de website van De Protestantse Kerk in Nederland

Gelden deze regels ook voor kerken?

Ook kerkgenootschappen vallen onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De Protestantse Kerk in Nederland wil bewust en zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens en de privacy van haar leden en bezoekers. Daarom is het belangrijk dat een ieder die binnen de kerk met persoonsgegevens te maken heeft zorgt dat hij/zij zich aan de geldende regelgeving houdt.

Hier vindt u het "Privacy reglement PKN Makkum"

Nalaten dichtbij huis, dichtbij uw hart.

Als kerkgemeenschap beleven we samen het geloof dat ons van generatie op generatie is overgedragen.

Dat geloof mogen wij op onze beurt weer doorgeven aan volgende generaties.

Dat kan onder meer door de kerk als begunstigde op te nemen in uw testament.

In een testament kunt u vastleggen dat u naast kinderen,

familie of vrienden ook de kerk laat delen in wat u zelf mocht ontvangen.

Met uw nalatenschap draagt u bij aan een kerk die ook in de toekomst een levendige gemeenschap vormt

die diaconaal en missionair aanwezig is in de directe omgeving en in de wereld.

Wat u nalaat krijgt zo een bestemming dichtbij huis en dichtbij uw hart.

Wilt u meer weten over de mogelijkheid om na te laten aan onze kerk,

stuur dan een e-mail naar: kerkrentmeester.pknmakkum@gmail.com

xnormal594.jpg.pagespeed.ic.SeWQQzQZlw.jpg

Voor hetzelfde geld geeft u meer

Waarschijnlijk wist u al dat uw giften aan uw kerkelijke gemeente onder bepaalde

voorwaarden aftrekbaar zijn voor de belasting. Dat geldt voor giften boven de 1%

(minimum € 60,00) en tot een maximum van 10% van uw verzamelinkomen.

Bovengenoemde grens geld niet voor een periodieke gift.

Periodieke giften zijn volledig aftrekbaar van de belasting, zonder drempel of

maximum. Wilt u hier over meer weten neem dan contact op met Siebe

Stellingwerff (tel.: 0515-232295) of Douwe Pals (tel: 0515-232227).

nog meer info

We heten je welkom bij de Protestantse gemeente te Makkum e.o.

Heb jij een mooie ervaring opgedaan in de kerk? Heeft God voor jou betekenis en wil jij je geloof delen? Voel jij je thuis in onze kerk? Dan kun jij je aansluiten bij onze kerkelijke gemeente door lid te worden.

We verwelkomen jou van harte!

Waarom lid worden?

Wat de kerk uniek maakt is dat de kerk een plek is waar tegelijk de verbinding onderling tussen mensen en de verbinding met God centraal staan. Gemeente leden zetten zich samen in voo het reilen en zeilen van de kerk. Een ander doel van de gemeenschap is om te werken aan een betere wereld. Mensen die naar elkaar omzien en lief en leed delen. Mensen die geld en steun geven aan een medemens in nood. Mensen die oog hebben voor de wereld als leefomgeving en schepping van God.

Wat is lid worden?

Door lid te worden van een christelijke gemeenschap geeft u aan dat u met broeders en zusters (de mensen) van de kerk uw geloof wilt delen. De leden van de kerk ontmoeten elkaar regelmatig op zondag, maar soms ook doordeweeks. Zij houden elkaar op de hoogte van hoogte- en dieptepunten van hun levens. En de gemeente houdt haar leden op de hoogte van diverse activiteiten. Natuurlijk bent u niet verplicht om aan alles mee te doen, u mag uw betrokkenheid op eigen wijze invulling geven.

Hoe kun je lid worden?

Lid worden doet u door je in te schrijven. Wij voegen vervolgens uw gegevens toe aan onze ledenadministratie. Zie hieronder hoe u dit doet.

Wat kost het om lid te worden?

Als lid bent u vrij om te bepalen hoeveel u wilt en kunt bijdragen. Zowel letterlijk als figuurlijk, want u kunt natuurlijk behalve geld ook in (vrijwillige) tijd bijdragen.

Interesse?

Ben jij geïnteresseerd in een lidmaatschap van onze kerk of wil jij daar meer informatie over? Stuur dan een mail aan de Scriba (scriba.pknmakkum@gmail.com) met de onderstaande gegevens. Er zal dan zo spoedig mogelijk contact met u/jou worden opgenomen.

Nodig:

Naam, Adres, Postcode en plaats.

Alvast hartelijk dank voor jou getoonde interesse.

ANBI INFORMATIE Protestantse Gemeente te Makkum e.o.

ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling

Klik op een van de onderstaande links om de informatie te bekijken.

ANBI informatie Kerkrentmeesters

ANBI Informatie Diakonie